“Ніколи не довіряйте тим, кому за тридцять”, – промовив молодий еко-активіст Джек Вайнберг у 1964 році. Його слова справили вплив на ціле покоління, про що Вайнберг згодом пошкодував. Аналізуючи минуле, він зауважив: “Я сказав те, що відразу спало на думку… однак мої слова перекрутили і невірно зрозуміли”.

А ви чули принизливі коментарі стосовно молоді? Або, навпаки, стосовно людей похилого віку? Нездорові думки, які одне покоління направляє проти іншого, можуть завдавати шкоди і тим, і іншим. Безумовно, є краща альтернатива.

Єзекія був чудовим царем, однак не турбувався про наступне покоління. Коли Єзекія смертельно захворів (2 Цар. 20:1), він благав Бога дарувати йому життя (вв. 2-3). І Бог продовжив його життя на п’ятнадцять років (в. 6).

Втім, коли Єзекії сповістили жахливу новину, що його дітей одного дня заберуть у полон, царських сліз не було (вв. 16-18). Він лише подумав: “Так, мир та безпека буде за моїх днів!” (в. 19). Схоже, благополуччя наступного покоління турбувало Єзекію менше, ніж його власний добробут.

Бог закликає нас до любові, яка долає розбрат між людьми. Старше покоління потребує творчого підходу молодшого покоління, яке, у свою чергу, може отримати користь від мудрості та досвіду своїх попередників. Отже, зараз час не для дошкульних лозунгів, а для змістовного обміну ідеями.