У 2010 році у віці 94-ох років Джорджа Вуйновича нагородили бронзовою зіркою за організацію “однієї з найвизначніших рятівних операцій під час Другої світової війни”. Вуйнович, син сербських іммігрантів у США, приєднався до американської армії. Коли стало відомо, що збиті американські льотчики опинилися під захистом повстанців у Югославії, Вуйнович повернувся на батьківщину, спустившись на парашуті в ліс, щоб знайти збитих пілотів. Знайшовши і розділивши воїнів на маленькі групи, він навчив їх, як бути схожими на сербів (одягаючи сербську одежу і споживаючи сербську їжу). Потім він упродовж декількох місяців виводив їх по одній маленькій групі до транспортних літаків, які чекали на посадковій смузі в лісі. Отже, він врятував 512 льотчиків.

Давид описує радість Божого порятунку від ворогів, які оточили його з усіх боків: “[Бог] послав із високости, узяв Він мене, витяг мене з вод великих” (2 Сам. 22:17). Цар Саул, охоплений заздрощами, постійно переслідував Давида. Однак у Бога були інші плани. Давид згадує: “Він мене врятував від мого потужного ворога, від моїх ненависників, – бо сильніші від мене вони” (в. 18).

Бог врятував Давида від Саула. Він вивів Ізраїль з Єгипту. А в Ісусі Христі Бог прийшов врятувати всіх нас. Ісус рятує нас від гріха, зла та смерті. Він сильніший за будь-якого ворога.