Елвіс Саммерс відчинив двері і побачив Смокі, змучену жінку, яка регулярно приходила за порожніми банками, щоб здати їх і отримати гроші. Це було її основним джерелом доходу. У Елвіса виникла ідея. “Можеш мені показати, де ти спиш?” – запитав він. Смокі повела його до вузької ділянки землі неподалік від будинку. Розчулившись від її скрути, Саммерс спорудив простий навіс, під яким жінка могла безпечно спати. У Елвіса виникла ще одна ідея. Він створив сторінку в інтернеті та об’єднався з місцевими церквами для побудови більшої кількості навісів для безхатченків.

У Святому Письмі звучить заклик турбуватися про нужденних. Господь через Мойсея спонукав ізраїльтян перед їхнім входженням до Обіцяного краю: “Конче відкриєш свою руку [бідному], і конче позичиш йому за його потребою” (Повт. 15:8). У цьому уривку також зазначено, що “не переведеться убогий з-посеред Краю” (в. 11). Не треба далеко ходити, щоб це побачити. Бог співчутливо закликав ізраїльтян: “Конче відкривай руку свою для брата свого” (в. 11). Ми також можемо віднайти способи допомогти нужденним.

Кожен із нас потребує їжі, притулку та води. Навіть якщо ми не багаті, нехай Бог допоможе нам підтримати інших тим, що в нас є, наприклад, дати комусь сандвіч або тепле зимове пальто. Прості речі можуть справляти великий вплив!