У той момент, коли я оглянула на полиці всі книги Клайва Льюїса, з’явився власник книжкового магазину. Поговоривши з ним про наявні книги, мені захотілося запитати, чи цікавиться він вірою, до якої закликають книги Льюїса. Я подумки помолилася Богу. На пам’ять мені прийшли деякі факти з біографії Льюїса, і ми з власником магазину почали обговорювати, як характер автора вказував на Бога. Коротка молитва переорієнтувала нашу розмову на духовну тему.

Неемія на мить зупинився, щоб помолитися перед важливим моментом у розмові з перським царем Артаксерксом. Цар запитав, чим він може допомогти Неемії, якого гнітила думка про руїни Єрусалима. Неемія був царським слугою. Його статус не дозволяв звертатися до царя з проханнями. Однак у нього було одне велике бажання: він хотів відновити Єрусалим. Отже, перед тим, як висловити своє прохання, Неемія “помолився до Небесного Бога” (Неем. 2:4-5). Цар погодився і навіть запропонував йому допомогу в підготовці до подорожі та в забезпеченні деревиною для будівництва.

Святе Письмо закликає нас молитися “усякою молитвою й благанням кожного часу” (Еф. 6:18). Заклик охоплює і ті миті, коли ми потребуємо мужності та самоконтролю. Молитва перед промовою допомагає нам віддати під Божий контроль наші ставлення та слова.

Як Бог сьогодні хоче направити ваші слова? Запитайте в Нього і дізнайтесь!