Коли я разом зі своїм п’ятирічним сином мулатом зайшла до магазину морозива, продавець, подивившись спочатку на мене, перевів погляд на сина і запитав: “Хто ти?”

Його питання і грубий тон викликали в мене обурення та біль, які я відчувала в дитинстві, зростаючи американкою мексиканського походження. Притиснувши до себе Ксав’єра, я повернулася до свого чорношкірого чоловіка, який у ту мить заходив до магазину. Примруживши очі, продавець мовчки виконав наше замовлення.

Поки мій син обирав морозиво, я тихо молилася за продавця. Каючись у своїй гіркоті, я просила Бога сповнити мене прощенням. Будучи мулаткою, я роками відчувала на собі подібні погляди, які супроводжувалися таким самим питанням. Я почувалася вразливою і нікчемною, допоки не почала вчитися приймати свою ідентичність улюбленої Божої дочки.

Апостол Павло стверджує, що всі віруючі в Ісуса Христа є Божими дітьми “через віру”. Всі вони різні і водночас цінні. Ми близько поєднані і призначені для спільної праці (Гал. 3:26-29). Коли Бог заради нашого спасіння послав Свого Сина, ми завдяки крові, яку Ісус пролив на хресті, стали частиною Божої родини (Гал. 4:4-7). Ми носимо Божий образ, і наша гідність не визначається жодними поглядами, очікуваннями або упередженнями людей.

Хто ми? Ми Божі діти.