Школа, у якій мій син Брайан працює футбольним тренером, програла в запеклій битві на чемпіонаті штату. Їхні суперники залишалися непереможними вже протягом останніх двох років. Я відправив Брайану повідомлення зі словами підтримки, на що отримав лаконічну відповідь: “Діти змагалися!”

Жодний тренер не соромив гравців після гри. Ніхто не кричав на них через помилки або неправильні рішення під час гри. Навпаки, тренери похвалили юних гравців за все, за що тільки можна було похвалити.

Варто пам’ятати, що віруючі в Господа Ісуса також не почують від Нього суворих слів засудження. Коли Христос прийде і ми стоятимемо перед Його престолом, Він нас не осоромить. Ісус дослідить усе, що ми зробили, слідуючи за Ним (2 Кор. 5:10; Еф. 6:8), і я думаю, що Він скаже: “Ви змагалися! Молодці!” Апостол Павло засвідчив, що він “змагався добрим змагом” і очікував Божої винагороди (2 Тим. 4:7-8).

Життя – це постійна битва з лютим ворогом, який прагне нашого знищення. Він протистоятиме кожному нашому намаганню уподібнюватися Ісусу Христу і виявляти любов до інших. Будуть перемоги і поразки, однак вічного засудження для віруючих не буде (Рим. 8:1). Якщо ми стоїмо перед Богом у праведності Його Сина, кожному з нас “буде похвала від Бога” (1 Кор. 4:5).