“Зібрання” – це міжконфесійна міжнародна церква на півночі Таїланду. Нещодавно віруючі з Кореї, Гани, Пакистану, Китаю, Бангладеш, США, Філіппін та інших країн зібралися у конференц-залі старого готелю. Вони співали “В Христі Одному” і “Я – Боже дитя”, пісні, які для них були особливо актуальними.

Ніхто так не об’єднує людей, як Господь Ісус. Він робив це від самого початку. У першому столітті Антіохію населяли вісімнадцять різних етнічних груп, кожна з яких жила в окремій частині міста. Коли віруючі вперше прибули в Антіохію, вони благовістили про Ісуса лише юдеям (Дії 11:19). Однак Божий план для церкви був інший. Невдовзі прийшли ті, хто промовляв і “до греків [язичників], благовістячи про Господа Ісуса… і велике число їх увірувало, і навернулось до Господа” (вв. 20-21). Місцеві мешканці помітили, що Ісус усував багатовікову ворожнечу між юдеями та язичниками, і вони назвали цю багатоетнічну громаду “християнами” (в. 26).

Не завжди так легко перетнути етнічні, соціальні та економічні бар’єри, аби прийняти тих, хто від нас відрізняється. Однак ця складність є нашою можливістю. Якби це було просто, ми б не потребували допомоги Ісуса, і небагато людей побачили б наше слідування за Ним.