Коли застуда Джона перейшла у пневмонію, він опинився в лікарні, у якій кількома поверхами вище лікувалася від раку його мати. Джон дуже хвилювався за неї і за власне здоров’я. Втім, на Різдво, слухаючи по радіо пісню “Свята ніч”, Джон відчув, як його сповнив неймовірний Божий мир. Він слухав слова гімну про народження дорогого Спасителя: “Надія щастям серце наповняє, і сяйво днів майбутніх осяває!” У ту мить зникли всі його хвилювання про себе і про матір.

Згідно слів Книги пророка Ісаї, народжений Спаситель, Ісус, є “Князем миру” (Іс. 9:5). Господь Ісус здійснив це пророцтво, прийшовши на землю, як Дитя, несучи світло і спасіння “тим, хто сидів у країні смертельної тіні” (Мт. 4:16; див. Іс. 9:1). Він втілює і дарує мир тим, кого любить, навіть якщо вони зазнають труднощів або смерті.

Тоді в лікарні Джон, розмірковуючи про народження Ісуса Христа, відчув мир, який перевершує будь-яке розуміння (Фил. 4:7). Ця різдвяна зустріч з Богом зміцнила його віру і сповнила вдячністю, поки він лежав у лікарняній палаті один, без своєї родини. Нехай і нам Господь подарує Свій мир і надію.