Уявіть, що Той, Хто, створив кедри, які виростають з маленького насіння, Сам розпочав життя з ембріону. Той, Хто створив зірки, помістив Себе в жіночу утробу. Той, Хто наповнює Собою небеса, став маленькою цяткою, яку б можна було сьогодні побачити на екрані апарату ультразвукового дослідження. Ісус, втілений Бог, умалив Себе (Фил. 2:6-7). Яке диво!

Уявіть Його народження на полі серед пастухів, ангелів та яскравих зірок на небі, посеред бекання тварин, яке було Його першою колисковою піснею. Подивіться, як Він зростає у віці та благодаті. Ще зовсім юний, дивує вчителів Своїми відповідями на складні питання. Як Він, молодий чоловік, отримує на річці Йордан Отцівське благословіння з небес, а потім перебуває в пустелі і долає спокуси.

Подивіться, як Він розпочинає Свою місію, зціляючи хворих, торкаючись прокажених, прощаючи нечистих. Подивіться, як Він у скорботі схиляє в саду Свої коліна, як Його арештовують, а найближчі друзі тікають. Подивіться, як Його розпинають на хресті, як Він несе на Собі гріхи світу. Однак подивіться! Камінь відвалений, гробниця пуста, бо Він воскрес, Він живий!

Подивіться, як Він піднесений на найвище місце (в. 9). Подивіться, як Його Ім’я наповнює небо і землю (вв. 10-11).

Творець зірок став цяткою на екрані апарату ультразвукового дослідження. Так, Він Різдвяне Дитя!