Два кам’яні леви оберігають вхід до Нью-Йоркської публічної бібліотеки. Витесані з мармуру, вони гордовито стоять тут від дня відкриття бібліотеки в 1911 році. Спочатку їх назвали Лео Ленокс і Лео Астор, на честь засновників бібліотеки. Однак за часів Великої депресії мер Нью-Йорка Фьорелло Ла Гуардія перейменував їх на Стійкість і Терпіння – чесноти, які, на думку мера, мали виявляти жителі Нью-Йорка в ті непрості роки. Левів так називають і донині.

Біблія змальовує живого й могутнього Лева, Який також підбадьорює в часи труднощів та має й інші імена. Під час небесного видіння апостол Іван гірко заплакав, побачивши, що ніхто не здатен відкрити запечатану книгу з Божим планом суду та відкуплення. Тоді Іван почув такі слова: “Не плач! Ось Лев, що з племени Юдиного… переміг так, що може розгорнути книгу, і зламати сім печаток її” (Об. 5:5).

І вже в наступному вірші Іван пише: “І я глянув, – і ось серед престолу… стоїть Агнець, як заколений” (в. 6). Лев і Агнець є однією Особистістю – Господом Ісусом. Він переможний Цар, “Агнець Божий, що на Себе гріх світу бере!” (Ів. 1:29). Завдяки Його силі і хресній жертві ми отримуємо милість та прощення, і можемо жити в радості, бо Він є вічний!