Коли Брайані виповнилося тридцять, вона була засмучена, що й досі займалася торгівлею, яку ніколи не любила. Вона вирішила, що настав час знайти нову роботу. Девід на Новий рік подивився в дзеркало і пообіцяв собі схуднути цього року. Для Джеймса минув ще один місяць, сповнений проявами люті. Він пообіцяв собі, що наступного місяця докладатиме ще більше зусиль, аби позбутися спалахів гніву.

Якщо ви коли-небудь присягалися щось змінити з початком нового місяця, нового року або після дня народження, то ви не самотні. Дослідники навіть назвали це “ефектом нового початку”. За їхніми словами, подібні дати на календарі спонукають нас переоцінювати власне життя та намагатися залишити позаду свої невдачі, щоб розпочати все спочатку. Бажаючи бути кращими, ми прагнемо нового початку.

Віра в Ісуса Христа надає розуміння, як нам стати кращими (Кол. 3:12-14), і закликає нас залишити своє минуле єство (вв. 5-9). Ці зміни можливі не лише завдяки рішенням та обіцянкам, а завдяки Божій силі. Якщо ми віримо в Господа Ісуса, то стаємо новими людьми, і в нас працює Божий Дух, аби зробити нас цілісними (в. 10; Тит. 3:5).

Отримання спасіння в Ісусі є найважливішим новим початком. І для цього не треба чекати особливої дати. Ваше нове життя може початися вже зараз.