Маленька червона прямокутна коробочка була дивовижною. У дитинстві я могла гратися нею годинами. Повертаючи одну ручку на коробці, я могла створити на екрані горизонтальну лінію, повертаючи іншу ручку – вертикальну. Повертаючи обидві разом, я могла намалювати діагоналі, кола та інші форми. Однак справжнє диво відбувалось, коли я перевертала чарівний екран, трохи його трусила і знову перевертала назад. Екран ставав чистим, даючи мені можливість намалювати щось нове.

Боже прощення діє подібним чином. Воно стирає наші гріхи, створюючи для нас чисте полотно. Навіть якщо ми пам’ятаємо свої неправильні вчинки, Бог їх прощає і забуває. Він стирає наші гріхи і не карає нас за них. Він не ставиться до нас на підставі наших прогріхів (Пс. 102:10), а виявляє благодать через прощення. Ми отримуємо чистий аркуш, нове життя, яке нас очікує, якщо шукаємо Божого прощення. Завдяки Його дивовижному дару ми здатні позбавитись вини та сорому.

Псалмоспівець нагадує, що наші гріхи віддалені від нас настільки, наскільки схід віддалений від заходу (в. 12). Вони настільки далекі, що їх не дістати! У Божих очах наші гріхи більше з нами не пов’язані. Це підстава для радості та подяки Богу за Його дивовижну благодать і милість.