За словами мого друга Білла, його знайомий Герард “тривалий час був дуже далекий від Бога”. Проте одного дня, коли Білл зустрівся з Герардом і пояснив йому, як Божа любов надала шлях для нашого спасіння, Герард увірував у Господа Ісуса. Зі сльозами на очах він покаявся в гріхах і віддав своє життя Христу. Коли після молитви Білл запитав Герарда, як він себе почуває, той, витираючи сльози, відповів одним словом: “Омитим”.

Яка чудова відповідь! Це і є суттю спасіння, яке можливе через віру в хресну жертву Христа за нас. У шостому розділі 1-го Послання до коринтян апостол Павло, розповівши, як непокора Богу веде до нашого розділення з Ним, сказав: “І такими були дехто з вас, але ви обмились, але освятились, але виправдались Іменем Господа Ісуса Христа” (в. 11). Слова “обмились”, “освятились” та “виправдались” вказують на те, що віруючі отримали прощення і відновили свої стосунки з Богом.

У Посланні до Тита 3:4-5 ще більше сказано про дивовижне спасіння: “Бог… нас спас не з діл праведности, що ми їх учинили були, а з Своєї милости через купіль відродження”. Гріх відокремлює нас від Бога, однак завдяки вірі в Ісуса покарання за гріх змито. Ми стаємо новим творінням (2 Кор. 5:17), отримуємо доступ до Небесного Отця (Еф. 2:18) і стаємо чистими (1 Ів. 1:7). Тільки Бог надає нам усе необхідне, щоб бути омитими.