Коли чоловіка запитали про те, як він став журналістом, той розповів, з яким завзяттям мати прагнула дати йому освіту. Їздячи щодня в метро, вона збирала газети, які залишались на сидіннях, і віддавала йому. В дитинстві чоловіку дуже подобалося читати про спорт, водночас інші газетні матеріали надавали йому ширше розуміння світу, що, зрештою, розширило коло його інтересів.

Дітям характерна природна допитливість і любов до навчання. Отже, знайомство зі Святим Письмом є дуже важливим для них. Їм цікаво дізнаватися про Божі неймовірні обітниці і читати захоплюючі історії про біблійних героїв. Поглиблюючи своє знання, діти починають усвідомлювати наслідки гріха, свою потребу в каятті та радість у довірі Господу. Перший розділ Книги приповістей надає чудовий приклад користі від мудрості (Пр. 1:1-7). Самородки мудрості проливають світло на розуміння життєвих ситуацій.

Плекання любові до навчання, особливо стосовно духовних істин, сприяє зміцненню нашої віри. Навіть ті, хто вже десятиліттями перебуває у вірі, можуть і далі пізнавати Бога. Текст Книги приповістей 1:5 радить: “Хай послухає мудрий – і примножить науку”. Бог ніколи не перестане нас навчати, якщо ми відкриті до Його проводу та настанов.