Двоє вісімдесятилітніх людей (він з Німеччини, а вона з Данії) стали незвичною парою. Кожен із них прожив у шлюбі по шістдесят років, а потім обоє овдовіли. Їхні будинки знаходились на відстані 15-ти хвилин ходьби один від одного, але вони жили в різних країнах. Однак ці люди покохали один одного і регулярно проводили час разом. На жаль, у 2020 році через пандемію коронавірусу уряд Данії заборонив перетин кордону. Та їх це не злякало. Вони щодня о 15:00 зустрічались на кордоні на тихій сільській вулиці, сідали по обидва боки кордону і разом споживали їжу. “Ми тут, бо любимо один одного”, – пояснив чоловік. Їхня любов сильніша за кордони, сильніша за пандемію.

Пісня над піснями надає вражаючий опис нездоланної сили любові. “Бо сильне кохання, як смерть”, – сказав Соломон (Пісн. 8:6). Ніхто не уникне смерті. Вона приходить зі сталевою рішучістю; її не можна похитнути. Такою ж сильною є й любов. Її “жар – жар огню” (в. 6). Ви коли-небудь бачили вогняний вибух? Любов, як вогонь, також неможливо стримати. “Води великі не зможуть згасити кохання” (в. 7). Його не може змити навіть бурхлива річка.

Проте самовіддана та щира людська любов може надати лише відображення цих рис. Тільки Божа любов є безмежно глибокою та неймовірно сильною. Це вражає. Бог кожного з нас любить цією незгасимою любов’ю.