Пірует – це граціозне обертання, що виконується балеринами та сучасними танцюристами. У дитинстві я відвідувала танцювальний гурток і любила піруети. Однак від обертань у мене починала крутитися голова, і я падала на підлогу. З часом я вивчила трюк, який допомагає зберігати рівновагу: потрібно вибрати якийсь предмет і після кожного оберту фіксувати на ньому погляд. От і все. Мені лише потрібна була “точка опори”, щоб доводити свої піруети до витонченого завершення.

У кожного з нас виникають різні життєві повороти. Якщо ми дивимось лише на проблему, вона здається нам нездоланною. Від цього може виникнути запаморочення, за яким настане катастрофічне падіння. Однак Біблія нагадує: якщо ми зосереджуємо увагу на Бозі, то Він збереже нас “у повнім спокої” (Іс. 26:3). Це означає: якими б не були життєві повороти, ми здатні зберігати спокій, знаючи, що Бог допоможе нам впоратися з усіма проблемами і випробуваннями. Він – “вічна твердиня” (в. 4), наша “точка”, на якій ми повинні зосереджувати свою увагу, бо Його обітниці незмінні.

Щодня зосереджуймо свій погляд на Господі, звертаючись до Нього в молитві та досліджуючи Його обітниці у Святому Письмі. Покладаймося на Бога, на нашу вічну Твердиню, щоб рівно і граціозно пройти через усе своє життя.