Здавалося, що життя пастора і скульптора Дага Меркі руйнувалося з усіх боків. Він писав: “Моя мати після довгої битви з раком померла; тривалі романтичні стосунки руйнувалися; фінансові ресурси вичерпувалися; професійне майбутнє було незрозумілим… Емоційна і духовна темрява, у якій я жив, була глибокою, руйнівною і непроглядною”. Усі ці події в поєднанні з проживанням на тісному горищі стали тлом, на якому з’явилася його скульптура “Притулок”. Ця скульптура відображає міцні руки Христа, на яких видніються шрами від цвяхів; вони складені таким чином, що всередині можна сховатися.

Даг Меркі так пояснює свій витвір мистецтва: “Скульптура є запрошенням Христа сховатися в Ньому”. У Псалмі 31 Давид пише як той, хто віднайшов остаточний притулок – Самого Бога. Господь пропонує нам прощення гріхів (вв. 1-5) і заохочує нас до молитви в часи сум’яття (в. 6). У сьомому вірші псалмоспівець каже про свою довіру Богу: “Ти покрова моя, Ти від утиску будеш мене стерегти, Ти обгорнеш мене радістю спасіння!”

До кого ви звертаєтеся в часи труднощів? Як чудово розуміти, що якщо земне існування починає руйнуватися, ми можемо звернутися до Бога, Який через Ісуса Христа надав нам вічну безпеку.