Очікування може позбавляти нас душевного спокою. На думку спеціаліста з інформатики Рамеша Сітарамана, мало що може “викликати таке повсюдне розчарування і невдоволення” серед інтернет-користувачів, як повільне завантаження веб-браузера. Згідно з його дослідженням, ми готові чекати, поки завантажиться інтернет-відео, у середньому дві секунди. Після п’яти секунд очікування приблизно двадцять п’ять відсотків користувачів відмовляються чекати на подальше завантаження, а після десяти секунд свої спроби залишає половина користувачів. Ми дуже нетерплячі!

Яків закликав віруючих не відходити від Господа, чекаючи на Його другий прихід. Повернення Христа спонукатиме їх до непохитності перед стражданнями і до любові та пошани один до одного (Як. 5:7-10). Він навів приклад фермера, який терпляче чекає на “дощ ранній та пізній” (в. 7), і на рясний урожай. Яків спонукав віруючих навіть попри утиски виявляти довготерпіння, допоки не повернеться Ісус. Після Свого повернення Він усе виправить і принесе шалом – мир.

Іноді, очікуючи на Ісуса, нам здається, що вже не вистачає сил, і ми готові Його залишити. Однак, чекаючи на Нього, будемо пильнувати (Мт. 24:42), берегти вірність (Мт. 25:14-30) і наслідувати Його характер (Кол. 3:12). Хоч ми і не знаємо часу повернення Ісуса, терпляче чекаймо на Нього стільки, скільки треба.