У 1994 році Джон Неш удостоївся Нобелівської премії за визначні заслуги в області математики. Відтоді його рівняння отримали всесвітнє застосування у сфері динаміки конкуренції та суперництва. Про його життя написана книга і знятий фільм. Його розум називали “гарним” не через естетичну привабливість, а через результати його діяльності.

Старозавітний пророк Ісая, змальовуючи ноги благовісника, вживає слово “гарні” не через їхню фізичну особливість, а через красу дій, до яких вони приводили. “Які гарні на горах ноги благовісника” (Іс. 52:7). Після сімдесятирічного полону ізраїльського народу у Вавилоні, який став наслідком його невірності Господу, до Божого народу прибули посланці з обнадійливою звісткою про його скоре повернення на батьківщину: “Радійте, співайте сумісно, о єрусалимські руїни, бо народа Свого Господь звеселив, викупив Єрусалима!” (в. 9).

Добра звістка обумовлена не військовою міццю ізраїльтян чи будь-якими іншими людськими зусиллями, а Божим святим “раменом” (в. 10). Сьогодні ми отримуємо перемогу над духовним ворогом завдяки жертві Господа Ісуса Христа за наші гріхи. Ми стаємо посланцями доброї звістки, проголошуючи мир і спасіння оточуючим. І наші ноги при цьому обов’язково будуть гарними.