Християнська школа для дітей з аутизмом в Індії отримала велике пожертвування від однієї корпорації. Переконавшись, що на школу не накладали жодних зобов’язань, шкільне керівництво прийняло ці гроші. Однак потім корпорація захотіла мати свого представника в шкільній раді. У відповідь на це директорка школи повернула гроші назад. Вона не могла допустити, щоб цінності школи змінилися: “Божу працю важливо робити так, як цього хоче Бог”.

Є багато причин відмовлятися від допомоги, і це одна з них. У Біблії ми знаходимо ще один приклад. Коли юдеї повернулися до Єрусалима з вигнання, цар Кір доручив їм відбудувати храм (Езд. 3). Коли їхні сусіди запропонували допомогу (“і ми будемо будувати з вами, бо ми звертаємось, як ви, до вашого Бога”), юдейські лідери відмовилися. Вони вирішили, що прийняття допомоги може лише зашкодити відбудуванню храму, і в громаду може проникнути ідолопоклонство, бо сусіди поклонялися також ідолам. Юдеї прийняли вірне рішення, оскільки потім “сусіди” робили все можливе, аби завадити будівництву.

За допомогою Святого Духа і завдяки порадам мудрих віруючих, ми можемо розвивати в собі здатність розрізняти добре і погане і впевнено говорити “ні” привабливим пропозиціям, які таять духовні небезпеки. Адже Божа праця, яка здійснюється за Його волею, ніколи не буде терпіти нестачі в допомозі згори.