Моя мати розповіла мені, як у 1960-х роках вона вирішила залишити навчання в коледжі і вийти заміж за мого батька. Проте вона завжди мріяла стати вчителем домоводства. Після народження трьох дітей моя мати, хоч і не отримала вищу освіту, стала помічником дієтолога в системі охорони здоров’я в штаті Луїзіана. Вона готувала їжу з метою демонстрації кращого харчування, ну майже як вчитель домоводства. Розповівши мені про свою мрію, вона зазначила, що Бог справді почув її молитви і виконав бажання її серця.

Щось подібне може бути і в нашому житті. Ми плануємо одне, а дійсність дає нам інше. Однак із Богом наш час і наше життя може перетворитися на чудовий прояв Його співчуття, любові і відновлення. Бог сказав юдейському народу (Йоіл 2:21), що Він “надолужить” йому за втрачені і зруйновані роки: “І надолужу Я вам за ті роки, що пожерла була сарана, коник і черва та гусінь, Моє військо велике, що Я посилав проти вас” (в. 25). Він допомагає і нам у подоланні труднощів та в здійсненні завітних мрій. Бо ми служимо Богу Викупителю, Який цінує нашу жертовність і винагороджує за все, що ми робимо для Нього (Мт. 19:29).

Якщо ми зазнали спустошливих труднощів або руйнування своїх мрій, звернімося до Бога, Який нас відновлює, і принесімо Йому хвалу.