У широко розповсюдженому відео літня елегантна жінка сидить в інвалідному візку. Марта Гонсалес Салданья, колись відома балерина, тепер страждає від хвороби Альцгеймера. Однак на відео відбувається дещо неймовірне. Коли їй вмикають “Лебедине озеро” Чайковського, її кволі руки повільно піднімаються, і вона починає виконувати балетні рухи прямо у візку. Хоч її розум і тіло марніють, її талант досі присутній.

Розмірковуючи над побаченим, я згадав слова апостола Павла про воскресіння, записані в 15-му розділі Першого послання до коринтян. Уподібнюючи наші тіла насінню, яке сіється в землю, перед тим як прорости рослиною, він каже, що хоча наші тіла з віком і через хворобу марніють, стають джерелом неслави і слабшають, тіла віруючих стануть нетлінними, повними слави і сили (вв. 42-44). Подібно до органічного зв’язку між насінням і рослиною, після воскресіння наші особистості і таланти залишаться незмінними, однак ми будемо процвітати, як ніколи раніше.

Коли мелодія з “Лебединого озера” тільки-но почала грати, Марта спочатку виглядала пригніченою, можливо, згадуючи, ким вона була і більше не буде. Однак потім до неї підійшов чоловік, взяв її за руку, і вона ожила. Так само буде і з нами. Коли засурмить сурма (в. 52), до нас буде простягнута рука, і ми піднімемось для вічного торжества.