У підлітковому віці Чарльз Сперджен часто сперечався з Богом. Він з дитинства ходив до церкви, однак усі проповіді йому здавалися нецікавими. Йому було складно повірити в Бога. За словами самого Чарльза, він був “бунтівним і непокірним”. Одного вечора сильна хуртовина змусила 16-річного Сперджена шукати прихистку в маленькій методистській церкві. Проповідь, здавалося, стосувалася особисто Чарльза. У ту мить Бог здобув остаточну перемогу, і Чарльз віддав своє серце Господу Ісусу.

Пізніше Сперджен написав: “Христос почав зі мною працювати задовго до того, як я розпочав свої стосунки з Ним”. Насправді, наше життя з Богом розпочинається раніше за момент спасіння. За словами псалмоспівця, Бог “вчинив нирки [наші]… виткав [нас] в утробі матері” (Пс. 138:13). Апостол Павло пише: “Бог… вибрав мене від утроби матері моєї і покликав благодаттю Своєю” (Гал. 1:15). Бог не припиняє працювати з нами і після нашого спасіння: “Той, хто в вас розпочав добре діло, виконає його” (Фил. 1:6).

Над кожним із нас продовжують працювати руки люблячого Бога. Він провадить нас через наш бунт і веде до Своїх теплих обіймів. У ту мить Боже призначення для нас тільки розпочинається. “Бо то Бог викликає в вас і хотіння, і чин за доброю волею Своєю” (Фил. 2:13). Будьте впевнені, що Його добра справа звершується в нас незалежно від віку або періоду життя.