“Ти й досі засмучена через моє бажання зменшити розмір твого улюбленого відділу?” – запитав менеджер у Евелін. “Ні”, – стиснувши зуби, відповіла вона. Її більше засмучувало його глузування з цього. Вона намагалася допомогти компанії віднайти нові шляхи розвитку, однак обмежений простір робив це майже неможливим. Евелін стримала свої сльози і вирішила робити все, що скаже їй менеджер. Можливо, вона не зможе впровадити зміни, на які сподівалася, однак вона й далі може найкращим чином виконувати свою роботу.

У своєму Першому посланні апостол Петро закликає віруючих коритися “кожному людському [правителю]” (1 Петр. 2:13). Але нелегко добросовісно працювати в складних робочих обставинах. Однак Петро надає нам підставу і далі добре працювати: “Поводьтеся поміж поганами добре, щоб за те, за що вас обмовляють вони, немовби злочинців, побачивши добрі діла, славили Бога” (в. 12). Крім того, це надає добрий приклад для інших віруючих.

Якщо ми опинилися в складних обставинах на роботі, можливо, кращим варіантом буде залишити цю роботу (1 Кор. 7:21). Але якщо обставини прийнятні, ми з допомогою Духа Божого можемо і далі добре працювати, пам’ятаючи, що “це вгодне Богові” (1 Петр. 2:20). Якщо ми виявляємо покірність владі, у нас є можливість надати іншим підставу прославити Бога.