Я майже гарантую, що на останніх хвилинах мого 40-хвилинного тренування мій тренер прокричить: “Заверши впевнено!” Кожний особистий або груповий фітнес-тренер, яких я знаю, вживає подібну фразу за декілька хвилин до закінчення тренування. Вони знають, що важливо правильно закінчувати тренування, бо людське тіло схильне до сповільнення темпу після певного періоду активного руху.

Те саме стосується і нашої подорожі з Господом Ісусом. Апостол Павло сказав пресвітерам ефеської церкви, що він має впевнено закінчити своє служіння, направляючись до Єрусалима, де його очікували ще більші гоніння (Дії 20:17-24). Однак Павла це не лякало. У нього була місія, і він мав завершити розпочату подорож та зробити те, до чого його покликав Бог. У нього була одна праця – “засвідчити Євангелію благодаті Божої” (в. 24). І він хотів завершити її впевнено. Навіть якщо його очікували труднощі (в. 23), він все одно продовжував бігти до фінішу, залишаючись непохитним на своєму шляху.

Що б ми не робили – виконували фізичні вправи чи застосовували Богом дані здібності у своїх діях, словах та вчинках, – нас також може підбадьорити заклик до впевненого фінішу. “Не знуджуймося” (Гал. 6:9). Не здаваймося. Бог забезпечить усім необхідним для впевненого фінішу.