Місяць: Червень 2022

П’ять найважливіших молитов до Бога (Якщо ви не знаєте, про що молитися)

Ви звертали увагу, що молитися набагато легше, коли ви боретесь з гріхом, переносите труднощі чи відчуваєте повну безпорадність? Але коли все добре і у вас є все, то просто незрозуміло, про що молитися. Найчастіше день у день ви повторюєте ту саму молитву (або її варіації).

У Посланні до филип’ян 4:6 апостол Павло пише, що ми можемо відкривати в молитві перед…

Робіть, як для Господа

Журнал, для якого я писала, вважався “важливим”, тому намагалася написати найкращу статтю, щоб догодити високопрофесійному редактору. Відчуваючи напругу через необхідність відповідати стандартам редактора, я знову й знову переписувала свої думки та ідеї. Однак у чому полягала моя проблема? Чи була вона в обраній темі? Чи мої справжні хвилювання стосувалися мене самої? Чи похвалить редактор не лише мої слова, але і мене саму?

Тікайте від гріха

Цього літа я двічі постраждав від отруйного плюща. Це сталося, коли я намагався прибрати небажані рослини з нашого подвір’я. І обидва рази я бачив поряд з собою цього трилистого ворога. Мені здавалося, що я можу наблизитися до нього без шкоди для себе. Однак невдовзі я усвідомлював, що помилявся. Замість того, щоб наближатися до свого маленького зеленого ворога, я мав бігти від нього!

Друг Божих друзів

Коли під час першого знайомства дві людини виявляють, що в них є спільний друг, між ними відбувається щось особливо душевне. Дуже запам’ятовується, якщо гостинний господар вітає гостя наступною фразою: “Дуже радий з вами познайомитися. Будь-який друг Сема або Саманти є й моїм другом також”.

Боже забезпечення

Трирічний Бадді і його мати щотижня ходили до церкви допомагати розвантажувати з церковного автомобіля продукти, призначені для служіння допомоги. Коли Бадді почув, що цей автомобіль зламався, то сказав: “О, ні! Як же тепер вони будуть служити?” Мати пояснила, що церква збиратиме кошти для купівлі нового автомобіля. Бадді усміхнувся. “У мене є гроші”, – промовив він і вийшов з кімнати. Невдовзі хлопець повернувся з пластиковою банкою повною монет. Там виявилось трохи більше 38 доларів. Хоча в нього було небагато грошей, Бог об’єднав його жертовне приношення з пожертвами інших людей, аби церква могла придбати новий рефрижератор і продовжувати служіння громаді.

Ідучи поруч з іншими

У 2020 році Біллі, люблячий і вірний пес, став зіркою інтернету. Його господар Рассел зламав щиколотку і ходив з допомогою милиць. Невдовзі пес також почав кульгати, ідучи з господарем. Схвильований Рассел відвів Біллі до ветеринара, але той сказав, що з собакою все добре! Коли пес був сам, він бігав, як і раніше. Це означає, що, ідучи з господарем, пес лише вдавав, що кульгає. Ось що значить по-справжньому перейнятися болем іншого!

Темні миті, глибокі молитви

“То була темна мить”. Ці чотири слова передають внутрішнє страждання відомої особистості під час пандемії COVID-19. Пристосування до нових реалій було для неї викликом, і у своєму замішанні вона намагалася впоратися з думками про самогубство. Вийти з цієї низхідної спіралі допомогло відверте спілкування з турботливою подругою.

Послання хреста

Чжан, за його словами, зростав “без Бога, без релігії, без нічого”. Прагнучи демократії і свободи для свого народу, він у 1989 році допомагав проводити мирні протести студентів. Однак урядові сили подавили ці протести, що призвело до загибелі сотень людей. Через свою участь у заходах Чжан потрапив у державний перелік найбільш розшукуваних осіб. Після нетривалого ув’язнення він втік у віддалене село, де познайомився з похилою жінкою, яка займалася фермерством. Вона розповіла йому про християнство. У жінки була рукописна копія Євангелії від Івана, однак вона не вміла читати, тому просила Чжана їй читати. При цьому жінка йому пояснювала значення прочитаного, і через один рік він повірив у Христа.