Цього літа я двічі постраждав від отруйного плюща. Це сталося, коли я намагався прибрати небажані рослини з нашого подвір’я. І обидва рази я бачив поряд з собою цього трилистого ворога. Мені здавалося, що я можу наблизитися до нього без шкоди для себе. Однак невдовзі я усвідомлював, що помилявся. Замість того, щоб наближатися до свого маленького зеленого ворога, я мав бігти від нього!

У старозавітній історії про Йосипа показано, що нам треба тікати від того, що значно гірше, ніж отруйний плющ – від гріха. Коли Йосип жив у домі єгипетського чиновника Потіфара, дружина єгиптянина спробувала його спокусити. Однак Йосип не намагався до неї наблизитися, навпаки, він від неї втік.

Хоча вона хибно звинуватила його і кинула до в’язниці, Йосип зберіг чистоту. І як ми бачимо далі в книзі Буття говориться: “Господь був із Йосипом” (Бут. 39:21).

Бог може допомогти нам втекти від дій і ситуацій, які можуть віддалити нас від Нього. Бог допоможе втекти від гріха, коли той поряд. У 2 Тимофія 2:22 апостол Павло пише: “Стережися молодечих пожадливостей”. А в 1 Коринтян 6:18 він закликає: “Утікайте від розпусти”.

Отже, з Божою допомогою тікаймо від речей, які можуть нам зашкодити.