Трирічний Бадді і його мати щотижня ходили до церкви допомагати розвантажувати з церковного автомобіля продукти, призначені для служіння допомоги. Коли Бадді почув, що цей автомобіль зламався, то сказав: “О, ні! Як же тепер вони будуть служити?” Мати пояснила, що церква збиратиме кошти для купівлі нового автомобіля. Бадді усміхнувся. “У мене є гроші”, – промовив він і вийшов з кімнати. Невдовзі хлопець повернувся з пластиковою банкою повною монет. Там виявилось трохи більше 38 доларів. Хоча в нього було небагато грошей, Бог об’єднав його жертовне приношення з пожертвами інших людей, аби церква могла придбати новий рефрижератор і продовжувати служіння громаді.

Невеликого, однак щирого приношення завжди більш ніж достатньо, якщо воно кладеться в Божі руки. У Біблії розповідається, як бідна вдовиця попросила в пророка Єлисея допомоги (2 Цар. 4). Він повелів їй виконати певні настанови (вв. 1-4). У дивовижному прояві забезпечення Бог використав невеликий об’єм оливи, яку мала вдовиця, аби наповнити весь посуд, який вона позичила в сусідів (вв. 5-6). Потім Єлисей сказав: “Іди, продай ту оливу, та й заплати своєму позичальникові. А ти та сини твої будете жити на позостале” (в. 7).

Якщо ми зосереджені на тому, чого в нас немає, ми ризикуємо упустити великі діла, які Бог може зробити з тим, що в нас є.