У 2020 році Біллі, люблячий і вірний пес, став зіркою інтернету. Його господар Рассел зламав щиколотку і ходив з допомогою милиць. Невдовзі пес також почав кульгати, ідучи з господарем. Схвильований Рассел відвів Біллі до ветеринара, але той сказав, що з собакою все добре! Коли пес був сам, він бігав, як і раніше. Це означає, що, ідучи з господарем, пес лише вдавав, що кульгає. Ось що значить по-справжньому перейнятися болем іншого!

У своїх настановах до римської церкви апостол Павло приділив особливу увагу спільному ходінню з іншими. Він наступним чином підсумував п’ять останніх заповідей Декалога: “Люби свого ближнього, як самого себе!” (Рим. 13:9). Важливість ходіння з іншими відображена й у восьмому вірші: “Не будьте винні нікому нічого, крім того, щоб любити один одного”.

Автор Дженні Альберс радить: “Якщо хтось зломлений, не намагайтесь його виправити. Ви не зможете. Якщо хтось страждає, не намагайтесь забрати його біль. Ви не зможете. Натомість виявляйте любов, просто ідучи поряд з такою людиною. Це ви зможете. Іноді людям треба просто знати, що вони не самотні”.

Оскільки Ісус, наш Спаситель, іде з нами крізь будь-який біль, ми знаємо, що означає іти з іншими.