“То була темна мить”. Ці чотири слова передають внутрішнє страждання відомої особистості під час пандемії COVID-19. Пристосування до нових реалій було для неї викликом, і у своєму замішанні вона намагалася впоратися з думками про самогубство. Вийти з цієї низхідної спіралі допомогло відверте спілкування з турботливою подругою.

У кожного з нас трапляються важкі години, дні, періоди. Це нам усім знайоме, а ось вийти з подібних ситуацій буває складно. Іноді може знадобитися професійна допомога душеопікуна.

Псалом 142 містить молитву Давида, написану в один із темних періодів його життя. Нам невідомі подробиці, однак його молитва до Бога щира і сповнена надії. “Неприятель переслідує душу мою, топче живую мою до землі… Посадив мене в темряву, як мерців цього світу! Омліває мій дух у мені, кам’яніє в нутрі моїм серце моє” (вв. 3-4). Для віруючих в Ісуса Христа недостатньо лише усвідомити, що відбувається, або розповісти про це друзям чи медичним спеціалістам. Треба щиро прийти до Бога в молитві з відвертими проханнями, як говориться у Псалмі 142:7-10. Наші темні миті можуть бути часом для глибоких молитов у пошуку світла і життя, яке може дати тільки Бог.