У 1799 році дванадцятирічний Конрад Рід знайшов великий блискучий камінь у струмку, що протікав через маленьку ферму його родини в Північній Кароліні. Він приніс його додому і показав батьку, бідному фермеру-іммігранту. Батько не зрозумів потенційну цінність каменя і використав його в якості фіксатора для дверей. Родина роками ходила повз нього.

Зрештою, камінь Конрада (8-ми кілограмовий самородок золота) привернув увагу місцевого ювеліра. Невдовзі родина Ріда стала заможною, а територія їхньої ферми перетворилася на перше велике місце видобування золота в США.

Іноді ми ходимо повз благословіння, покладаючись на власні плани і шляхи. Після того, як Ізраїль через свою непокору Богу опинився у вавилонському полоні, Бог оголосив, що народ знову отримає свободу: “Я – Господь, Бог твій, що навчає тебе про корисне, що провадить тебе по дорозі, якою ти маєш ходити. О, коли б ти прислухувався до Моїх заповідей, то був би твій спокій, як річка, а твоя справедливість, немов морські хвилі!” Далі Бог закликав народ відкинути старі шляхи і піти за Ним у нове життя: “Вирушіть із Вавилону… радісним співом… оце розголосіть” (Іс. 48:17-18, 20).

Тепер заклик вирушити із Вавилону означає те саме, що й тоді: залишити грішні шляхи і “прийти додому” до Бога, Який прагне робити нам добро… тільки би ми слухалися Його і слідували за Ним!