На початку 1980-х років відомий астроном, який не вірив у Бога, написав: “Розумне тлумачення фактів вказує на те, що із законами фізики, хімії та біології побавився суперінтелект”. На думку цього науковця, наявні докази свідчать, що щось спланувало все, що ми бачимо в космосі. Він додав: “Не варто казати про наявність в природі якихось сліпих сил”. Отже, все, що ми бачимо, виглядає так, наче це Хтось спланував. І все ж астроном так і залишився атеїстом.

Три тисячі років тому інший розумний чоловік споглядав небеса і зробив інший висновок. “Коли бачу Твої небеса – діло пальців Твоїх, місяця й зорі, що Ти встановив, – то що є людина, що Ти пам’ятаєш про неї, і син людський, про якого Ти згадуєш?” – із подивом казав Давид (Пс. 8:4-5).

Однак Бог про нас дуже турбується. Всесвіт оповідає про свого Розумного Творця, про “Суперінтелект”, Який створив наш розум і помістив нас у цьому світі, аби ми розмірковували про Його діла. Бога можна пізнати через Ісуса і через Його творіння. Апостол Павло писав про Христа, що “Він є образ невидимого Бога, роджений перш усякого творива. Бо то Ним створено все на небі й на землі” (Кол. 1:15-16).

Ознаки праці Розумного Творця видно всюди у Всесвіті. І кожен бажаючий легко їх знайде.