Дані дослідження, проведеного у 2018 році у Великобританії, свідчать, що дорослі в середньому “перевіряють свої смартфони кожні 12 хвилин”. Однак ця статистика здається занадто применшеною, особливо коли я аналізую, як часто сама заходжу в Google, щоб знайти відповіді на питання або відповісти на безкінечний потік текстових повідомлень та дзвінків. Багато хто з нас постійно заглядають у свої гаджети, будучи певними, що вони нададуть нам усе необхідне, аби ми залишалися на зв’язку і були інформованими.

Ми, віруючі в Ісуса, маємо джерело, яке набагато краще за смартфон. Бог любить нас, піклується про нас і бажає, аби ми приходили до Нього зі своїми потребами. У Святому Письмі сказано, “що коли чого просимо згідно з волею Його, то Він слухає нас” (1 Ів. 5:14). Читаючи Біблію і зберігаючи Божі слова у своєму серці, ми можемо впевнено молитися за речі, які, як ми знаємо, Бог для нас бажає, у тому числі мир, мудрість і віру в те, що Він задовольнить наші потреби (в. 15).

Іноді може здаватися, що Бог нас не чує. Однак ми формуємо нашу впевненість у Бозі, постійно і в кожних обставинах звертаючись до Нього за допомогою (Пс. 114:2). Це дозволяє нам зростати у вірі, що навіть якщо ми й не отримуємо усього, чого бажаємо, Він, як обіцяв, у належний час забезпечить наші потреби.