Чому я не можу перестати про це думати? Мене переповнювали смуток, провина, гнів і замішання.

Роками раніше я прийняла болісне рішення розірвати стосунки з близькою мені подругою після марних спроб поговорити про її дуже образливу поведінку стосовно мене. А сьогодні я дізналася, що вона приїхала до мого міста, і мої думки знову й знову поверталися до минулого.

Намагаючись заспокоїти себе, я почула по радіо пісню, у якій мова йшла не лише про біль від зради, але і про сильне прагнення змін у людині, яка образила. Сльози наповнили мої очі, і я поринула в цю ліричну пісню, даючи волю своїм найглибшим бажанням.

“Любов нехай буде нелицемірна”, – написав апостол Павло в Посланні до римлян 12:9, нагадуючи, що не все, що видається за любов, є справді любов’ю. І більше за все ми прагнемо пізнати справжню любов, яка не егоїстична і маніпулятивна, а співчутлива і самовіддана. Любов, яка не прагне контролю, а радісно присвячує себе добробуту інших людей (вв. 10-13).

І саме про таку любов сказано в Добрій Звістці, у Євангелії. Завдяки Господу Ісусу ми нарешті можемо пізнати і виявляти любов, якій можна довіряти, любов, яка ніколи не завдаватиме шкоди (Рим. 13:10). Жити в Його любові означає мати свободу.