Мати з Колорадо довела, що вона ні перед чим не зупиниться, аби захистити свою дитину. Її п’ятирічний син грався на вулиці, як раптом вона почула його крик. Мати вибігла на вулицю і з жахом побачила, що в її сина з’явилася неочікувана “приятелька” – пума. Голова її сина вже перебувала в щелепах великої кішки. Мати зібрала всі свої сили і кинулася на звіра, аби відкрити його щелепи і врятувати свого сина. Цей героїчний вчинок матері нагадує про Божу любов і про Божий захист Своїх дітей.

Господь турбується про Свій народ і підтримує його, наче орлиця, яка піклується про своїх орлят (Повт. 32:10-11; Іс. 66:13). Як мати, яка ніколи не забуде своє дитя, з яким нерозривно пов’язана, так і Бог ніколи не забуде Свій народ і не позбавить його Свого милосердя (Іс. 54:7-8). Зрештою, як мати-пташка, яка ховає під крилами своїх пташенят, так і Бог “пером Своїм вкриє [Свій народ]… Щит та лук – Його правда” (Пс. 90:4).

Іноді ми почуваємося самотніми, забутими і спійманими в пастку. Нехай Господь допоможе нам пам’ятати, що Він турбується про нас, утішає нас і воює за нас.