Підбадьорення – це як кисень, без якого ми не можемо жити. Це підтвердив своїм прикладом дев’ятирічний Джеймс Севідж. Хлопчик проплив більше трьох кілометрів від узбережжя Сан-Франциско до острова Алькатрас і назад, ставши наймолодшим плавцем, який зробив такий подвиг. Під час запливу, провівши тридцять хвилин у холодній неспокійній воді, Джеймс захотів повернутись. Але група веслярів на човнах почала кричати: “Ти зможеш!” Ці слова надали йому сил, і він досягнув мети.

Коли труднощі викликали в християн бажання здатися, Павло і Варнава підбадьорювали їх продовжити шлях. Після того, як апостоли проповідували Євангеліє в Дервії, вони “повернулися в Лістру, та в Іконію, та в Антіохію, душі учнів зміцняючи, просячи перебувати у вірі” (Дії 14:21-22). Вони допомогли їм залишитися непохитними у вірі в Ісуса. Труднощі ослабили віруючих, однак слова підбадьорення зміцнили в них бажання жити для Христа. Вони усвідомили, що з Божою допомогою вони здатні рухатися далі. Павло і Варнава допомогли їм зрозуміти, що “через великі утиски треба [їм] входити у Боже Царство” (в. 22).

Життя християн може бути складним, і нас іноді охоплює бажання здатися. На щастя, Господь Ісус та віруючі в Нього можуть надати підбадьорення, якого ми потребуємо для руху вперед. З Ним ми здатні це зробити!