Місяць: Серпень 2022

Коли знання ранить

Зак Елдер і його друзі повернулися на берег після 25-денної водної подорожі через Великий каньйон. Чоловік, який прийшов за їхніми човнами, розповів їм про вірус COVID-19. Вони подумали, що він жартує. Але коли вони залишали каньйон, на їхні телефони почали надходити повідомлення від батьків. Зак та його друзі були приголомшені. Їм захотілося повернутися до річки й уникнути того, про що вони тепер знали.

Залишайте світло ввімкненим

У рекламі мережі готелів був показаний маленький будинок, що стояв посеред темної ночі. І більше нічого навкруги. Лише біля входу в будівлю горіло світло, яке йшло від маленького ліхтаря біля вхідних дверей. Лампа давала достатньо світла, щоб відвідувач міг ввійти до будинку. Реклама завершувалась фразою: “Ми залишимо світло ввімкненим для вас”.

Насіння часу

У 1879 році люди, які спостерігали за Вільямом Білом, імовірно, вважали його безумцем. Вони бачили професора ботаніки, який узяв двадцять пляшок, наповнив їх різним насінням і закопав у землю. Однак люди не знали, що Біл проводив експеримент щодо життєздатності насіння, який мав тривати століттями. Через кожні двадцять років одна з пляшок мала бути викопана, аби посадити насіння, яке в ній містилося, і подивитися, що з нього проросте.

Любіть і покладайтесь на Бога

Зак був веселим і розумним хлопцем, якого всі любили. Але він страждав від депресії. Після того, як він у п’ятнадцятирічному віці вчинив самогубство, його мати, Лорі, сказала: “Складно зрозуміти, як людина, яку всі люблять, може дійти до такого моменту… В нього було стільки перспектив”. Про всю свою скорботу Лорі говорить Богу. Вона каже, що глибокий смуток після самогубства сина – це “зовсім інший рівень болю”. Однак вона та її родина навчились покладатись на підтримку Бога та інших людей, і тепер вони допомагають тим, хто страждає від депресії.

Плани і провидіння

У 2000 році молода компанія, яка займалася прокатом фільмів поштою, запропонувала Blockbuster (топовій на той час компанії з оренди домашніх фільмів та відеоігор) придбати її за 50 мільйонів доларів. Netflix ледве нараховувала 300000 підписників, а Blockbuster мала мільйони підписників. Компанія Blockbuster упустила можливість придбати свого маленького конкурента. Результат? Сьогодні Netflix нараховує понад 180 мільйонів підписників і оцінюється приблизно у 200 мільярдів доларів. А Blockbuster … збанкрутувала. Ніхто не може передбачити майбутнє.

Просто попроси!

З підвального приміщення почулися радісні вигуки моєї дружини Ширлі. Вона годинами працювала над інформаційним проєктом і була готова відмовитись від нього. Хвилюючись і не знаючи, як рухатись далі, дружина просила в Бога допомоги. Вона також звернулася за молитовною підтримкою до друзів у мережі Facebook, і завдяки цим командним зусиллям проєкт невдовзі був готовий.

Коли потрібна допомога

Був ранок понеділка, однак мій друг Чіамін перебував не в офісі. Він знаходився вдома, прибираючи у ванній кімнаті. Вже місяць без роботи, і жодних варіантів. Його фірма закрилася через пандемію COVID-19, і тепер Чіамін зі страхом думав про майбутнє. “Мені треба забезпечувати родину, – думав він. – До кого звернутися по допомогу?”