У рекламі мережі готелів був показаний маленький будинок, що стояв посеред темної ночі. І більше нічого навкруги. Лише біля входу в будівлю горіло світло, яке йшло від маленького ліхтаря біля вхідних дверей. Лампа давала достатньо світла, щоб відвідувач міг ввійти до будинку. Реклама завершувалась фразою: “Ми залишимо світло ввімкненим для вас”.

Світло біля вхідних дверей є вітальним знаком, який нагадує стомленим мандрівникам про наявність безпечного місця, де вони можуть зупинитися і відпочити. Світло запрошує людей увійти всередину будівлі й уникнути важкої подорожі в темряві.

Ісус каже, що життя тих, хто в Нього вірить, має нагадувати це вітальне світло. Він сказав учням: “Ви світло для світу. Не може сховатися місто, що стоїть на верховині гори” (Мт. 5:14). Ми, віруючі, маємо осявати темний світ.

З Його допомогою інші побачать “[наші] добрі діла, та [прославлять] Отця [нашого], що на небі” (в. 16). Якщо ми будемо залишати світло ввімкненим, у людей виникатиме бажання прийти і більше дізнатися про справжнє Світло для світу, про Ісуса (Ів. 8:12). У змученому та похмурому світі Його світло завжди ввімкнене.

Чи залишили ви своє світло ввімкненим? Якщо Ісус сяятиме через вас сьогодні, інші побачать це світло і також почнуть сяяти.