Був ранок понеділка, однак мій друг Чіамін перебував не в офісі. Він знаходився вдома, прибираючи у ванній кімнаті. Вже місяць без роботи, і жодних варіантів. Його фірма закрилася через пандемію COVID-19, і тепер Чіамін зі страхом думав про майбутнє. “Мені треба забезпечувати родину, – думав він. – До кого звернутися по допомогу?”

У Псалмі 120 прочани ставили схоже запитання, де їм знайти допомогу (Пс. 120:1). Подорож до Єрусалима, до святого міста на горі Сіон, була довгою і потенційно небезпечною зі складними підйомами. Ці виклики співзвучні з нашими складними життєвими подорожами, під час яких зустрічаються хвороби, проблеми в стосунках, важкі втрати, стреси на роботі або, як у випадку Чіаміна, фінансові труднощі і безробіття.

Однак ми можемо підбадьоритись істиною, що нам допомагає Сам Творець неба і землі (в. 2). Він наглядає за нашим життям (вв. 3, 5, 7-8) і знає наші потреби. У цьому псалмі вжито єврейський термін “шамар”, який означає “стерегти”. Творець всесвіту є нашим Охоронцем. Ми перебуваємо під Його охороною. Нещодавно Чіамін розповів: “Бог потурбувався про мене і про мою родину. У належний час Він послав мені викладацьку роботу”.

Довіряючи Богу і слухаючи Його, ми можемо з надією дивитися вперед, знаючи, що ми перебуваємо під захистом Його мудрості та любові.