Згідно з “Всесвітнім звітом щастя”, Данія є однією з найщасливіших країн у світі. Спілкування з друзями за чашкою гарячого чаю або смачною їжею допомагає данцям витримувати довгі й похмурі зимові місяці. Свої почуття, пов’язані з цими моментами, вони висловлюють словом хюгге. Це допомагає їм компенсувати брак сонячного світла. Збираючись за одним столом з близькими людьми, вони отримують належну підтримку.

Автор Послання до євреїв заохочує збиратися всією громадою. Він визнає, що будуть важкі дні з проблемами, значно суттєвішими за несприятливі погодні умови, коли для збереження стійкості у вірі потрібна підтримка інших віруючих у Христа. Хоч Ісус запевнив, що завдяки нашій вірі в Спасителя ми отримуємо Боже прийняття, ми все одно можемо стикатися з необхідністю долати сором, сумніви або справжній спротив. Якщо ми збираємось разом, у нас є привілей підтримувати один одного, і ми здатні заохочувати один одного “до любови й до добрих учинків”, що сприяє зміцненню нашої віри (Євр. 10:24).

Спілкування з друзями не гарантує нам потрапляння до рейтингу “звіту щастя”. Водночас це спілкування є засобом, який Біблія надає для збереження нашої віри попри будь-які життєві труднощі. Яка чудова підстава прагнути перебування в церковній громаді! З простотою відкривайте свої домівки для вияву взаємної підтримки.