Місяць: Жовтень 2022

Можливість сяяти

У березні 2020 року Вітні, колишній фінансовий експерт, гуляв зі своєю собакою в Центральному парку Нью-Йорка. Там він побачив вантажівки, купу брезенту та білі намети з хрестами і назвою благодійної організації, про яку він ніколи не чув. Дізнавшись, що тут споруджували польовий госпіталь для хворих на COVID-19, Вітні запитав, чим він може допомогти. Упродовж наступних тижнів він та його родина разом з іншими допомагали усім, чим тільки могли. Вітні казав: “Усі люди, яких я тут зустрів, були по-справжньому добрими людьми”. І він радів, що всі вони добровільно “допомагали місту в час дуже великої потреби”.

Надія на Бога

З наближенням свят через безпрецедентну кількість онлайн замовлень почали виникати затримки в доставці посилок. Я пам’ятаю той час, коли моя родина просто йшла до магазину і купувала там речі, бо ми знали, що не можемо вплинути на швидкість поштової доставки. Втім, коли моя мати зареєструвала акаунт, пов’язаний з прискореною доставкою, очікування змінилися. Тепер з гарантією доставки упродовж двох днів ми звикли отримувати речі швидко, і розчаровуємося в разі затримки.

Коли слабкість стає перевагою

Дрю ув’язнили на два роки через його служіння Ісусу. Він читав історії про місіонерів, які попри своє ув’язнення постійно відчували радість, однак він визнав, що то був не його досвід. Дрю казав своїй дружині, що Бог обрав не ту людину для страждань за Нього. Натомість дружина відповіла: “Ні, я думаю, що Він не помилився з вибором. То була не випадковість”.

Заради Євангелія

Був 1916 рік. Нельсон щойно закінчив медичний інститут у рідній Вірджинії. Згодом того ж року він і його дружина прибули до Китаю. У віці двадцяти двох років він став хірургом у “Лікарні любові та милосердя” – єдиній лікарні регіону, населення якого складало щонайменше два мільйони китайських мешканців. Нельсон разом з родиною жив у цій місцевості наступні двадцять чотири роки, керуючи лікарнею, проводячи операції та звіщаючи Євангеліє тисячам людей. Колись ті, хто не довіряв іноземцям, називали його “чужоземним дияволом”, однак згодом Нельсона Белла почали називати “Беллом, який любить китайський народ”. Пізніше його дочка Рут вийшла заміж за проповідника Біллі Грема.

Як сестра з братом

Служитель попросив мене поговорити з Карен. Я знайшов її в кімнаті для розмов з червоними очима і мокрим від сліз обличчям. Сорокадворічна Карен довго мріяла про шлюб. І ось один чоловік виявив до неї інтерес. Але це був її начальник, і він уже був одружений.

Йти далі

“Йти далі” – це чудові мемуари Бена Малкольмсона, студента, який без жодного досвіду в грі у футбол, у 2007 році став гравцем футбольної команди університету в Південній Каліфорнії. Будучи журналістом коледжу, Бен вирішив написати розповідь від першої особи про виснажливий процес спроб потрапити до команди. Він не вірив у свій успіх, однак все ж зумів здобути бажане місце в команді.

Боже передбачення

Під час їзди по незнайомій місцевості мій чоловік помітив, що вказівки GPS навігатора раптом почали здаватися хибними. Виїхавши на гарну чотири-полосну дорогу, ми отримали пораду з’їхати з неї і рухатись далі по одній полосі, що пролягала паралельно з нами. “Я так і зроблю”, – сказав Дан, хоча не було жодних видимих причин це робити. Однак приблизно через десять миль рух на автостраді поряд з нами почав сповільнюватися. В чому причина? Велике будівництво. А що стосовно нашої дороги? На ній було дуже мало машин, і ми змогли вільно їхати далі. Дан сказав: “Я не бачив наперед, на відміну від GPS”. А головне, як ми з ним погодились, це знає Господь.