“Йти далі” – це чудові мемуари Бена Малкольмсона, студента, який без жодного досвіду в грі у футбол, у 2007 році став гравцем футбольної команди університету в Південній Каліфорнії. Будучи журналістом коледжу, Бен вирішив написати розповідь від першої особи про виснажливий процес спроб потрапити до команди. Він не вірив у свій успіх, однак все ж зумів здобути бажане місце в команді.

Приєднавшись до команди, він намагався зрозуміти, у чому полягала Божа мета в наданні йому такої неочікуваної можливості. Члени команди виявляли байдужість до розмов про віру, і це розчаровувало Малкольмсона. Він звертався до Бога за керівництвом і одного разу прочитав у Книзі пророка Ісаї такі слова: “Слово Моє… зробить, що Я пожадав, і буде мати поводження в тому, на що Я його посилав” (Іс. 55:11). Надихнувшись цими словами, Бен анонімно подарував кожному члену команди Біблію. Однак він знову зіткнувся з байдужістю. Втім роками пізніше Малкольмсон дізнався, що один із гравців все ж читав Біблію, яку він подарував, і незадовго до своєї трагічної смерті виявляв прагнення до стосунків із Богом.

Багато з нас теж розповідали про Ісуса другу або члену родини, однак зустрічали лише байдужість і відмову. Але якщо ми не бачимо одразу результатів, Божа істина сильна і в належний час здійснить Божі наміри.