Під час їзди по незнайомій місцевості мій чоловік помітив, що вказівки GPS навігатора раптом почали здаватися хибними. Виїхавши на гарну чотири-полосну дорогу, ми отримали пораду з’їхати з неї і рухатись далі по одній полосі, що пролягала паралельно з нами. “Я так і зроблю”, – сказав Дан, хоча не було жодних видимих причин це робити. Однак приблизно через десять миль рух на автостраді поряд з нами почав сповільнюватися. В чому причина? Велике будівництво. А що стосовно нашої дороги? На ній було дуже мало машин, і ми змогли вільно їхати далі. Дан сказав: “Я не бачив наперед, на відміну від GPS”. А головне, як ми з ним погодились, це знає Господь.

Знаючи наперед майбутнє, Бог уві сні вказав інший напрямок мудрецям, які прийшли зі сходу, щоб вклонитися Ісусу, “народженому Царю Юдейському” (Мт. 2:2). Цар Ірод, занепокоєний новиною про суперника, сказав неправду мудрецям, пославши їх до Віфлеєму зі словами: “Ідіть, і пильно розвідайтеся про Дитятко; а як знайдете, сповістіть мене, щоб і я міг піти й поклонитись Йому” (в. 8). Але мудреці, попереджені уві сні “не вертатись до Ірода, відійшли… іншим шляхом до своєї землі” (в. 12).

Бог направлятиме і наші кроки. Подорожуючи життєвими дорогами, ми можемо довіряти Богу, що Він бачить наперед, і бути впевненими, що “Він випростує стежки”, якщо ми будемо дотримуватись Його настанов (Пр. 3:6).