Був 1916 рік. Нельсон щойно закінчив медичний інститут у рідній Вірджинії. Згодом того ж року він і його дружина прибули до Китаю. У віці двадцяти двох років він став хірургом у “Лікарні любові та милосердя” – єдиній лікарні регіону, населення якого складало щонайменше два мільйони китайських мешканців. Нельсон разом з родиною жив у цій місцевості наступні двадцять чотири роки, керуючи лікарнею, проводячи операції та звіщаючи Євангеліє тисячам людей. Колись ті, хто не довіряв іноземцям, називали його “чужоземним дияволом”, однак згодом Нельсона Белла почали називати “Беллом, який любить китайський народ”. Пізніше його дочка Рут вийшла заміж за проповідника Біллі Грема.

Хоча Нельсон був чудовим хірургом і біблійним вчителем, саме його характер і спосіб життя, а не його навички, вабили багатьох людей до Ісуса. У листі Павла до Тита, молодого служителя, який опікувався церквою на Криті, апостол сказав, що жити, як Христос, дуже важливо, бо це прикрашає науку Спасителя (Тит. 2:10). Однак ми не можемо зробити це власними силами. Божа благодать допомагає нам жити “помірковано… праведно, і побожно” (в. 12), відображаючи істини нашої віри (в. 1).

Багато людей ще й досі не знають добру звістку про Христа, однак вони знають нас. Нехай Господь допоможе нам відображати і відкривати Його послання привабливим способом.