У березні 2020 року Вітні, колишній фінансовий експерт, гуляв зі своєю собакою в Центральному парку Нью-Йорка. Там він побачив вантажівки, купу брезенту та білі намети з хрестами і назвою благодійної організації, про яку він ніколи не чув. Дізнавшись, що тут споруджували польовий госпіталь для хворих на COVID-19, Вітні запитав, чим він може допомогти. Упродовж наступних тижнів він та його родина разом з іншими допомагали усім, чим тільки могли. Вітні казав: “Усі люди, яких я тут зустрів, були по-справжньому добрими людьми”. І він радів, що всі вони добровільно “допомагали місту в час дуже великої потреби”.

Багато людей об’єдналися в намаганні допомогти у вирішенні величезних проблем, що виникли внаслідок пандемії коронавірусу, а віруючі в Ісуса отримали нові можливості показати іншим світло Христа. У Нагірній проповіді Господь Ісус закликав Своїх послідовників: “Отак ваше світло нехай світить перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла” (Мт. 5:16). Ми сяємо Христовим світлом, якщо дозволяємо Святому Духу направляти нас у люблячих і добрих словах та вчинках (див. Гал. 5:22-23). Сяючи в повсякденному житті тим світлом, яке отримали від Ісуса, ми також “прославляємо Отця [нашого], що на небі” (Мт. 5:16).

Сяймо Христовим світлом щодня, і Він допоможе нам бути сіллю та світлом у світі, якому так потрібен Бог!