Будучи підлітком, я їхав занадто швидко, намагаючись не відставати від свого друга. Йшов сильний дощ, і склоочищувачі на моїй машині не встигали очищувати лобове скло. Раптом я побачив, як переді мною зупинився автомобіль мого друга! Я натиснув на гальма, злетів з дороги і в’їхав у велике дерево, розтрощивши свій автомобіль. Згодом я прийшов до тями в реанімаційному відділенні місцевої лікарні. Завдяки Божій милості я залишився живим, однак мої необачні рішення коштували мені дуже дорого.

Мойсей також прийняв необачне рішення, за яке заплатив високу ціну. Однак його нерозумне рішення було пов’язане з браком води, а не з її надлишком, як у моєму випадку. Ізраїльтяни перебували в пустелі Цін, де їм бракувало води, “і вони зібралися проти Мойсея” (Чис. 20:2). Бог наказав змученому лідеру промовити до скелі, “і вона дасть свою воду” (в. 8). Однак Мойсей “ударив ту скелю своїм жезлом двічі” (в. 11). І Бог сказав Мойсею та Аарону: “За те, що ви не ввірували в Мене… ви не введете цієї громади до Краю, що Я дав їм” (в. 12).

Приймаючи необачні рішення, ми зазнаємо відповідних наслідків. “Не добра душа без знання, а хто наглить ногами, спіткнеться” (Пр. 19:2). Молитовно та старанно шукаймо Божу мудрість і Його провід для прийняття сьогоднішніх рішень.