Стівен був перспективним гумористом і легковажним чоловіком. Він зростав у християнській родині, однак після загибелі батька та двох братів у авіакатастрофі його охопили сумніви. Приблизно у двадцятирічному віці він взагалі втратив віру. Втім одного вечора він віднайшов її на холодних вулицях Чикаго. Незнайомець подарував йому кишеньковий Новий Завіт. Відкривши книгу, Стівен побачив у вказівнику, що ті, хто страждає від хвилювань, мають прочитати Матвія 6:27-34, текст із Нагірної проповіді Ісуса.

Стівен прочитав цей уривок, і в його серці запалав вогонь: “Я відчув цілковите і негайне просвітлення. Я стояв на розі холодної вулиці і читав цю проповідь; моє життя змінилося назавжди”.

Такою є сила Святого Письма. Біблія не схожа на жодну іншу книгу. Ми не просто читаємо її. Біблія читає нас. “Боже Слово… гостріше від усякого меча обосічного, проходить воно аж до поділу душі й духа… і спосібне судити думки та наміри серця” (Євр. 4:12).

Писання показує наймогутнішу силу на планеті, силу, яка змінює і веде нас до духовної зрілості. Відкриймо Біблію і читаймо її вголос, звертаючись до Бога з проханням запалити наші серця. Бог обіцяє, що Слово, яке Він промовляє, “порожнім до [Нього] воно не вертається, але зробить, що [Він] пожадав, і буде мати поводження в тому, на що [Він] його посилав” (Іс. 55:11). Наші життя зміняться назавжди.