Клод зростав у неблагополучній сім’ї на півдні Лондона і вже в п’ятнадцять років почав продавати марихуану, а у двадцять п’ять – героїн. Потребуючи прикриття для своєї діяльності, він став ментором для молодих людей. Невдовзі він був заінтригований своїм керівником-християнином, і йому захотілося дізнатися більше про віру. Пройшовши курс, присвячений вивченню християнської віри, Клод вирішив прийняти Христа у своє життя. “Я відчув таке прийняття! – казав він. – Люди одразу побачили в мені зміни. Я був найщасливішим наркоторговцем у світі!”

Однак Ісус продовжив і далі працювати в його серці. Коли Клод наступного дня зважував кокаїн, то подумав: “Це божевілля. Я отруюю людей!” Він зрозумів, що має припинити продаж наркотиків і знайти собі іншу роботу. За допомогою Святого Духа Клод вимкнув свої телефони і більше ніколи не вертався до старого життя.

Про подібні докорінні зміни апостол Павло писав у листі до церкви в Ефесі. Закликаючи людей жити для Бога, він спонукав їх “відкинути… старого чоловіка, який зотліває у звабливих пожадливостях”, і “зодягнутися в нового чоловіка, створеного за Богом у справедливості й святості правди” (Еф. 4:22, 24). Дієслово, вжите Павлом, означає, що нам постійно треба “зодягатися в нового чоловіка”.

Святий Дух бажає допомогти нам, як Він допоміг Клоду, стати новими людьми і все більше уподібнюватися Ісусу.