Коли мені було десять років, я приніс додому аудіокасету, яку дав мені друг із молодіжної групи. Ця касета містила музику сучасної християнської групи. Мій тато, який виріс в індуїстському контексті, але згодом отримав спасіння в Ісусі, не схвалював прослуховування цієї музики. Він хотів, аби в нашому домі лунали тільки пісні поклоніння. Я пояснив йому, що то була християнська група, однак він не змінив свою думку. Трохи згодом він запропонував, аби я упродовж тижня послухав ці пісні і вирішив, чи наближають вони мене до Бога, чи, навпаки, віддаляють мене від Нього. То була мудра порада.

У житті є речі, які можна чітко зрозуміти, правильні вони чи неправильні. Втім часто ми стикаємось зі спірними питаннями (Рим. 14:1-19). У пошуках належної відповіді ми можемо звертатися до біблійної мудрості. Апостол Павло закликав ефеських віруючих “поводитися обережно, не як немудрі, але як мудрі” (Еф. 5:15). Павло, як добрий батько, знав, що не завжди зможе бути присутнім або давати поради в кожній ситуації. Якщо віруючі будуть мудро використовувати час, бо “дні… лукаві”, вони пізнаватимуть та розумітимуть, “що є воля Господня” (вв. 16-17). Життя мудрості – це заклик до пізнання та добрих рішень під Божим проводом навіть тоді, коли нам складно вирішити спірне питання.