Жарена курка, зелені боби, спагеті, булочки. Прохолодного жовтневого дня щонайменше п’ятдесят чотири безхатченки отримали цю гарячу їжу від жінки, яка святкувала свій п’ятдесят четвертий день народження. Іменинниця та її друзі відмовились від звичайного святкування в ресторані, вирішивши натомість приготувати їжу і послужити людям на вулицях Чикаго. Жінка через соціальні медіа закликала інших також виявляти доброту, як подарунок до дня народження.

Ця історія нагадує мені про слова Ісуса: “Поправді кажу вам: що тільки вчинили ви одному з найменших братів Моїх цих, – те Мені ви вчинили” (Мт. 25:40). Він промовив ці слова після того, як сказав, що Його вівці будуть запрошені отримати спадщину в Його вічному Царстві (в. 33). Потім Він сказав, що ними є ті, хто нагодував та одягнув Його завдяки своїй щирій вірі в Нього (на відміну від зарозумілих релігійних людей, які в Нього не вірили, див. Мт. 26:3-5 ).

Хоча “праведні” запитають, коли вони нагодували та одягнули Ісуса (Мт. 25:37), Він їх запевнить, що зроблене ними для інших було зроблене також для Нього (в. 40).

Годування голодних – це лише один зі способів, якими Бог допомагає нам турбуватися про Його народ, виявляючи свою любов до Нього та свої стосунки з Ним. Нехай Він допоможе нам сьогодні задовольнити потреби інших людей.